Hantaran Untuk Majlis Pertunangan....

View previous topic View next topic Go down

default Hantaran Untuk Majlis Pertunangan....

Post  AsHRiQ83 on Tue 28 Sep 2010, 2:37 pm

Salam Kepada Kengkawan semua....

Just kat ruang nie aku nak mintak pandangan dan cadangan yang bernas pada korang semua lah..

Apa yang patut dibawa semasa majlis pertunangan.. "Hantaran Majlis Pertunagan"

Terima Kasih Semua...

AsHRiQ83

Posts : 5
Join date : 30/08/2010
Age : 33
Location : Meru, Klang Selangor

Back to top Go down

default Re: Hantaran Untuk Majlis Pertunangan....

Post  faidzol on Tue 28 Sep 2010, 4:11 pm

AsHRiQ83 wrote:Salam Kepada Kengkawan semua....

Just kat ruang nie aku nak mintak pandangan dan cadangan yang bernas pada korang semua lah..

Apa yang patut dibawa semasa majlis pertunangan.. "Hantaran Majlis Pertunagan"

Terima Kasih Semua...

bini aku kata bawak
i) cincin
ii) kain pasang
iii) kuih-muih(benda2 manis) @ buah

tq

faidzol

Posts : 64
Join date : 01/09/2010
Location : Cheras

Back to top Go down

default Re: Hantaran Untuk Majlis Pertunangan....

Post  lekjb on Tue 28 Sep 2010, 4:35 pm

cara yang palig mudah...

hang bagi duit kat aku biar aku uruskan hehehehe...

lekjb

Posts : 59
Join date : 30/08/2010
Age : 51
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

default Re: Hantaran Untuk Majlis Pertunangan....

Post  mie2809 on Wed 29 Sep 2010, 6:58 am

lekjb wrote:cara yang palig mudah...

hang bagi duit kat aku biar aku uruskan hehehehe...

Jangan salah orang yang bertunang sudah huhuhu

mie2809

Posts : 73
Join date : 30/08/2010
Age : 46

Back to top Go down

default Re: Hantaran Untuk Majlis Pertunangan....

Post  zoolkimi on Wed 29 Sep 2010, 10:14 am

kita ajak nunn gerenti habis semua lauk dia mkn......ko tak payah pening ko bg duit kat akak ko tahu la dia buat

zoolkimi

Posts : 87
Join date : 02/09/2010
Age : 40
Location : rawang

Back to top Go down

default Re: Hantaran Untuk Majlis Pertunangan....

Post  burn's burn on Wed 29 Sep 2010, 1:50 pm

apa la korang ni....asriq tu tanya baik baik ..jawap lah baikbaik..tul tak ..

ok la...barang2 yg perlu di bawa semasa majlis tu adalah

1. Ahli SMBC yg kuat makan..
2. Ahli SMBC yg loyar burok mcm yg kat atas tu
3. Ahli SMBC yg tak de keje lain selain dari pi konvoi...aku tak yermasuk dlm senarai
4. nak aku sambung ke? geek lek clown Faizul jocolor zool What a Face mie

burn's burn

Posts : 68
Join date : 30/08/2010

Back to top Go down

default Re: Hantaran Untuk Majlis Pertunangan....

Post  AsHRiQ83 on Tue 05 Oct 2010, 6:56 am

terima kasih semua kawan2.....

kerjasama anda amat di hargai...

AsHRiQ83

Posts : 5
Join date : 30/08/2010
Age : 33
Location : Meru, Klang Selangor

Back to top Go down

default Re: Hantaran Untuk Majlis Pertunangan....

Post  Sirapisamin on Sat 09 Jul 2011, 5:00 am

hai sy ahli baru

Sirapisamin

Posts : 2
Join date : 08/07/2011

Back to top Go down

default Re: Hantaran Untuk Majlis Pertunangan....

Post  Hamshaj on Mon 08 Oct 2012, 8:30 am

Bro ashriq
Saya org baru. Nak tanya bro majlis tunang dah lepas blum. Saya baru tunangkan anak pompuan. Lelaki antaq 7 dulang , kita balas 9 dulang . Selalunya ganjil dan ini bermakna pihak pompuan kena balas extra 2. Tepulang pada kita nak balas apa. Biasanya ada sirih junjung, pakaian untuk tunang, buah2an, wangian, cincin pihak lelaki kepompuan, aiskrim berjenama, coklat berjenama, gubahan2 .
Kalau kita pihak pompuan , dan depa mai hampir t/hari kena jamu lunch, tanya dulu pihak dep berapa org atau berapa keta nak mai. Pelu lantik jurucakap bagi pihak kita utk tentukan berapa belanja, berapa maskawin. Kena sebut ini pertunangan antara siapa dengan siapa, jngantersilap sebut pulak nama pak, haru jadinya pulak.utk tetapkan tarikh nikah , bila nak bawak duit hantaran ,itu outside majlis. Maskawin memang bawak waktu hari nikah nanti.
Sekian bro.

Hamshaj

Posts : 1
Join date : 06/10/2012
Location : Pulau Pinang, Malaysia

Back to top Go down

default Re: Hantaran Untuk Majlis Pertunangan....

Post  zamri on Sun 12 May 2013, 12:45 pm

apa dah jadi disini????

zamri

Posts : 13
Join date : 01/10/2012
Age : 55
Location : Cheras alam damai

Back to top Go down

default Re: Hantaran Untuk Majlis Pertunangan....

Post  Sponsored content Today at 5:01 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum